INTO THE WOODS

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Fantasymusikal. USA, 2014
Regi: Rob Marshall
I rollerna: Emily Blunt, Johnny Depp, Chris Pine, Meryl Streep
(Disney)

BETYG: TVÅ

Filmen är baserad på Stephen Sondheims Broadway-musikal med samma namn. Musikalen hade premiär 1986 i San Diego innan den flyttade till New York och spelades fram till 1989. Den vann ett antal Tonys och sattes även upp i London och andra städer.

Filmen börjar med ett 16 minuter långt sångnummer med inblandad dialog och berättarröst. Vi får då träffa ett antal klassiska sagofigurer från Bröderna Grimms och Charles Perraults värld som Jack (Jack och bönstjälken), Rödluvan, Askungen och Rapunzel som en del av sagan om Bagaren och hans fru.

Precis som i musikalen är filmen uppdelad i två akter där den första knyter samman alla figurerna och när väl denna del är slut känns det klart men då återstår akt två där ett helt nytt äventyr, en konsekvens av det första, startar.

Filmen är fylld av dubbelbottnade meningar och metaforer som alla sagor och vill man fördjupa sig i dessa finns det gott om extramaterial där regissören Rob Marshall frikostigt berättar om allt… Om man verkligen gillar musiken och karaoke kan man se hela filmen som sing-a-long också.

Skriven 2015-09-01

print

Våra samarbetspartners