BIG HERO 6

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Disneyklassiker 53. USA, 2014
Regi: Don Hall, Chris Williams
Originalröster: Ryan Potter, Scott Adsit, Jamie Chung, James Cromwell, Damon Wayans Jr.
Svenska röster: Benjamin Wahlgren, David Lindgren, Morgan Alling, Ayla Kabaca, Ison & Fille, Nour El-Refai
(Disney)

BETYG: TRE

Disney och Marvel har tillsammans gjort denna Oscarsbelönade film. Som sagt förlagen är en av de mindre kända serietidningarna från superhjältefabriken (bara ett fåtal nummer släpptes) men karaktärerna är i stort sett de samma. Så förbered er på att möta nördarna Hiro Hamada, GoGo Tomago, Wasabi, Honey Lemon, Fred och Baymax.

Hiro är en särbegåvad 14-åring som bor i San Fransokyo (ett Tokyofierat San Francisco) med sin bror Tadashi och moster. Brodern ingår i ett vetenskaps gäng på Universitetet och nu vill han att Hiro ska också börja där. Medan Hiro har byggt en del kampbotar har Tadashi byggt en sjuksköterska-robot och Hiro får bli dess första patient. Detta får Hiro att ansöka till Universitetet och bli en del av dess vetenskapsgäng eller nördgäng. Dessvärre går allt fel på uttagningsdagen och hela byggnaden brinner ned med Tadashi inne i den. Det visar sig att Hiros uppfinning är mycket värdefullare än de trott och att branden kanske inte var en olycka. Någon med onda avsikter har tagit över tillverkningen av Hiros minibots och nu måste han ta tillbaka dessa med hjälp av framför allt broderns robot Baymax men även av de andra i nördgänget.

Bland extra materialet finns 2 st kortfilmer dels förfilmen “Mums” men även en ny Mussefilm “Musse i Tokyo”.

Skriven 2015-06-22

print

Våra samarbetspartners