FAST & FURIOUS 7

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Over the top bilåkaraction, USA 2015
Regi: James Wan
I rollerna: Vin Diesel, Paul Walker, Jason Statham, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster
(Universal) (Region A, amerikansk Blu-Ray)

BETYG: TRE

Måste erkänna att jag tycker serien blivit bättre i takt med framgångarna och ökad budget. Så detta kan mycket väl vara den bästa skapelsen i serien hittills (i konkurrens med de två föregående, som jag dock inte minns mycket av längre…).

Jason Statham dyker upp som skurk, men i övrigt är det mesta sig likt. En jävla massa bilkörning plus en hjärndöd story (denna gång såväl James Bond- som Mission Impossible-inspirerad) som underhåller för stunden, men som – som vanligt – krängs ut minst en kvart, tjugo minuter för länge.

Detta blev reguljäre huvudrollsinnehavaren Paul Walkers sista film. Han körde ihjäl sig på riktigt då filmen var ca halvvägs färdiginspelad. Ersattes av två av sina egna bröder plus CGI och stuntmän i de kvarvarande inspelningssekvenserna och ges ett “tårdrypande” (men ganska taskigt datoranimerat) 5-minutersavsked i slutet av filmen.

Filmen är lite oväntat regisserad av “nye skräckfilmskungen” James Wan (“Saw”, 2004, “Insidious”, 2010 m.fl.)

Skriven 2015-06-08

print

Våra samarbetspartners