JULGALAN 2013, Malmö Arena, Malmö den 29 november 2013

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
ÅRETS ARTISTER:
ANDREAS JOHNSON - JILL JOHNSON - BROLLE - AGNES - DARIN - LASSE BERGHAGEN - PAULINE - TIMBUKTU

Efter den fullsatta arenan börjat ta för sig av de uppdukade läckerheterna kom festligheterna igång med Make Up Stores modevisning. Och som sig bör vid en modevisning var det en väldigt speciell kollektion som visades dvs en kollektion som inte direkt hittas i närmaste butik.

Julbordet var ju en klar höjdare som innehöll alla viktiga detaljer – det kallskurna, sillvarianterna och det varma med bla Percys köttbullar och jansson sen ska vi inte glömma ostbrickan och ris-ala-maltan.

Nästa uppträde på stora scenen blev Jill Jonsson som körde ett kortare set med bland annat underbara covers på Dolly Partons Jolene och Springsteens No Surrender.

Sen blev det stand up med Robin Paulsson – känd från TV. Och visst var han kul, mycket roligare och bättre än på TV.

Dessvärre var nästa uppträde bara pinsamt dvs när det blev dags för amatörernas afton. Hade de varit mer packade hade det kanske varit kul. Ok när de bara var tre kvar så var det lite kul…

Med smäcktande stråkar till tonerna av Coldplays Viva La Vida kom så Darin ut. Ett potpurri av artister, kända örhänge, musiker och dansare fyllde ut scenen och så var showen igång. Det blev såklart många referenser till Melodifestivalen. Frågan är när man ser Lasse Berghagen om alla dessa bakgrundsdansare verkligen är nödvändiga… Om inget annat visade han kidsen var skåpet ska stå.

Robin och Gina underhöll i de korta pauserna.

Programpunkten när artist eliten fick härja fritt med de klassiska jullåtarna var riktigt underhållande. Ska man gnälla på något så kanske ljudnivån var ett antal steg för hög.

Det råder nog inget tvivel om vem som var publikens favorit (det var ju ändå en stor del av artisterna som har sina rötter i Skåne) för när Timbuktu intog scenen åkte plötsligt alla mobiler upp…

När Gina drog igång Lyckohjulet trodde man att detta skulle bli nåt då konceptet var kul men det blev väl ingen direkt höjdare.

Allt var proffsigt och snyggt men det kändes lite stelt. Och vem hade arrangerat Brolles Elvisnummer…

Bilder av fotograf © Stefan Johansson finns här.

skriven 2013-11-30

print

Våra samarbetspartners