JULGALAN 2015, Malmö Arena, Malmö den 4 december 2015

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
RÖD GALA - ARTISTER: Lena Philipsson, Måns Zelmerlöw, Miss Li, Ola Salo, Hasse Andersson, David Hellenius, Timbuktu, Darin, Jill Johnson, Karin Westerberg

Efter företagen och deras julfestande personal fyllt kråset och pöbelen fyllt läktarna körde showen igång med en duett med Lena Ph och presentatören David Hellenius sen var det en kavalkad av hits med Måns, Ola, Miss Li. När det så blev dags för Hasse Andersson och hans Änglahund fick han hjälp av Måns efter det blev det Jill, Petter, Darin. Ja, vem som hade plats på scen var av mindre vikt så länge nivån låg på topp.

Julgalan ligger ju vid juletid och då förväntar man sig lite julstämning och det lyckades man också klämma in och Måns & Jill var först ut sen kom Hasse med en skånsk Run Rudolph Run, Jill & Lena körde Last Christmas och sen fortsatte det av bara farten med ett pärlband av julhits. Ett extra plus till den härliga vinterdekoren. Ola Salos version av Hallelulja fick nog varmast ovationer.

När så Timbuktu dök upp och rockade och så var julen slut och mot första aktens slut förvandlades Arenan till Studio 54 och publiken bjöds upp till spontan dans i några minuter innan pausen.

Stämningen verkade fått ett riktigt lyft under pausen, undrar om de välbefolkade barerna gjorde sitt, vilket märktes då andra akten körde i gång med ett Crazy-medley, dvs låtar som har Crazy i titeln, med Jill hållandes i taktpinnen. Showen fortsatte med en kavalkad av de medverkande artisternas mest kända hits.

En av showens höjdare var när Ola Salo körde ett medley av The Arks hits. Showen avslutades föga överraskande med Måns och Eurovision vinnaren Heroes.

Finalen med samtliga artister var en udda variant av Whitney Houstons gamla I Wanna Dance With Somebody vad nu den hade där att göra begriper jag inte.

Årets show kändes inte lika mycket melodifestival som i fjol och på något sett funkade konceptet mycket bättre. Kanske beror det på att många av artisterna är även underhållare och inte bara sångare.

skriven 2015-12-05

print

Våra samarbetspartners