GLASVEGAS, Kulturbolaget, Malmö den 17 november 2013

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Det var ju inte alltför länge sedan denna skotska kvartett (trio för att vara exakt då trummisen är ju svenska) var i Malmö. Under månaderna som gått har Glasvegas hunnit släppa sin tredje fullängdare, ”Later…When The TV Turns To Static” och det är med den i bagaget som bandet nu ger sig ut på en höstturné.

Glasvegas kör i gång med titelspåret Later…When The TV Turns To Static och Youngblood från nya platta, de hann med ytterligare en del av de nya låtarna under kvällens gång.
James Allan är nu ingen direkt kung av mellansnacket men anekdoten om tyskarna och de få svenska meningar var kul. Nu hade han avslöjat lite svensk kunskaper så deras tolkning av Vem Kan Segla Förutan Vind? blev lite speciell, just nämnda låt skulle hamna på deluxe-utgåvan av det nya albumet – får väl se när och om det händer. Efter detta följde hit-singeln Geraldine och ett par låtar till från debutplattan ”Glasvegas” innan det blev dags för en kortare paus.
Kul var väl också att plattan ”Euphoric Heartbreak” var väl representerad i setet. Plattan var väl ingen större succé mer än just i Sverige.

Nu blev det ju dags för de numera obligatoriska extranummerna. Det började med att James kom ut och solospelade Flowers & Football Tops efter ett önskemål från publiken. Sedan fick vi tre låtar till, en från varje platta där Daddys Gone var starkast.

Summa summarum så var detta en riktigt bra klubbspelning och känslan som satt kvar efter spelningen för ett par månader sedan var den samma – shit jag hade nästan glömt bort hur bra dom var.

Bandet:
James Allan – Sång, gitarr
Rab Allan – Gitarr
Paul Donoghue – Bas
Jonna Löfgren – Trummor

Bilder

Skriven 2013-11-18

print

Våra samarbetspartners