STAND UP GUYS

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Regi: Fisher Stevens
I rollerna: Al Pacino, Christopher Walken, Alan Arkin

BETYG: TRE
PREMIÄR: 2013-03-08

Ytterst ojämn sak.

Några före detta gangsters i sjuttioårsåldern, Christopher Walken, Al Pacino och Alan Arkin, sammanstrålar under ett dygn efter att Pacinos rollfigur avtjänat ett långt fängelsestraff och konfronteras än en gång med existensens hårda bud. Inte så tokigt på papperet, men detta verk spretar för mycket för att riktigt fungera.

Ibland känns det som att titta på American Pie för 60-plussare, ibland som en lite snällare version av Det vilda gänget (med ett slut snott från Butch Cassidy and the Sundance Kid).

Christopher Walken är, framför allt inledningsvis, helt outstanding som melankolisk före detta hårding, medan Pacino mest är irriterande som debil sjuttonåring i en sjuttio år gammal mans kropp (snorta medicin med sugrör…eh..?). Arkin har minst speltid och lämnar därmed inget jätteavtryck efter sig.

Som sagt, ojämnt så det förslår, stundtals snyggt, sorgligt, stundtals enbart tramsig – dock i stort sett konstant underhållande, det får väl medges.

Skriven 2013-03-08

print

Våra samarbetspartners