JAN FRANKE, Stigfinnaren (Norstedts Nautiska Bibliotek)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Eller ”En jorden runt segling på sex år i mycket liten båt” som undertiteln till denna bok är nog en bättre titel. Boken är en reseskildring av paret Frankes strapatser och upplevelser under det sex år långa äventyret.

Seglatsen börjar i Göteborg och tar sen med läsaren till alla dessa små öriken i Atlanten och Stilla Havet på vägen till Panama och sen vidare mot Australien. Sen blir det lite stopp i Asien och Afrika innan de är åter i Europa via Röda Havet. De passerar fyrtio länder under reans gång. Kapitlen är skrivna i lita av en krönikeform och således väldigt korta. De har även lagt in en del bilder men bilderna borde ligga närmare texten som beskriver dem (ok vet ju att det är av trycktekniska skäl och kostnader men ändå). Det enda jag verkligen saknar är en karta som kunde ligga på ett antal ställen i boken så att man kunde ha följt äventyret lite bättre.

Man behöver inte vara segelentusiast för att tycka att boken är underhållande utan ett intresse av om hur världen ser ut utanför det vanliga räcker långt.

skriven 2012-03-25

print

Våra samarbetspartners