DAG VAG, Kronetorpsmöllan, Arlöv den 3 juli 2011

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Självklart får man passa på att se sina gamla idoler när de så sällan kommer till södra regionerna av Sverige. Att sen inträdet kostade 20 kronor i parkeringsavgift gjorde det inte mindre intressant.

Dagen gick i kulturens tecken med olika föreningar som visade upp sig med allt från Arlövs Motorklubb med bilar på plats, Burlövs Ryttarförening till presentation av Kal P Dal-boken. Det var en lite lagom trevlig stämning med var fanns folket?? Jag stod kanske fyra meter framför scenen helt själv och till nästa person bakom var det säkert lika långt. Nästan pinsamt med så liten publik. Jag läser Sydsvenskan dagligen men har inte sett någon reklam för detta. Så det var tämligen glest med folk och med tanke på att DAG VAG ändå inte kan vara helt gratis att boka måste detta jippo ha gått back rejält. Såvida det inte är kommunal sponsring som ligger bakom…………

Men skit i det, det var DAG VAG som jag ville se. Rockreggae med lite småproggiga texter. Scenen var fånigt liten och det kändes som bandet inte verkade speciellt nöjda. De spelade på lånad utrustning och Stig Vig kommenterade sin basrigg med att prislappen sitter kvar, det står 295 kronor på den. Jag uppfattade det som bra pik till arrangören. I vilket fall som helst öppnade de med den småmysiga FLYGER allt emedan småbarnen dansade framför scenen. Vidare med FATTIGA och RIKA. Den stora hitten MUSIK fick vi avnjuta innan det var dags för en ny låt, EN LÅNGSAM ELD från EP’n Epette.

I MIN PAPPA fick Silversurfaren stå för sången. Det var en dyster text om inte annat. Den andra stora hitten som de haft måste ju vara DU FÅR ALDRIG NOG även om den här versionen var ganska avskalad mot originalet som har massor med blås. Av någon anledning var det en väldigt nerkortad konsert då setlisten som jag såg innehöll betydligt fler låtar än vad de framförde. DIMMA fick bli sista låten. Inte ens en antydning till extranummer. Kollar man in setlisten på deras andra spelningar är det minst dubbelt så många låtar dom spelar. Plus flera extranummer.

På deras hemsida har de själva kommenterat att ”riggen började plockas ner innan vi hann göra något mer”. Det kändes som ett slöseri att ta hit ett så pass etablerat band och bara låta dom spela i drygt 40 minuter… Men dom stod väldigt länge framför scenen efteråt och signerade skivor så det var ju trevligt.

skriven 2011-07-04

print

Våra samarbetspartners