MUSTASCH, KB, Malmö den 10 mars 2011

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Efter introt till Eurovision Song Contest’s klassiska melodi körde Mustascherna igång bakom skynket med DOUBLE NATURE. Med förinspelade stråkar blev det extra maffigt och på scen var det i vanlig ordning Ralf som stod för underhållningen.

Det var hårt och tungt och Ralf fick ta i rejält. Emellanåt lät det som rösten sprack och han träffade inte rätt, men han kanske ville ha det så. Det var många avgrundsvrål han lyckades få fram. – Nä, jag menar som en jättebamsing till en björn skrek han. Och sen ytterligare ett vråååååååål innan de körde DOWN IN BLACK. Ralf försökte så fort han fick tillfälle att prata skånska och körde med Eddie Meduzas berömda textrad från låten Sossialdemokraterna: –Har jag gått o lagt mig, så har jag gått o lagt mig. Han är alltid underhållande på sitt halvfåniga sätt.

Nåväl, mellan de lättsamma skämten var musiken betydligt tyngre och THE MAN, THE MYTH THE WRECK var brutalt tung men ändå skönt svängig. Fast rösten sprack ett flertal gånger även i den här låten. Hade kanske Ralf halsproblem? Inget han nämnde i alla fall. Och lika tungt blev det i TRITONUS/HERESY BLASFEMY.

Självklart tar han i vanlig ordning upp fotboll, men är inte lika kaxig längre sen Göteborg rasade och MFF vann allsvenskan. Det kan jag förstå………well, vidare med MONDAY WARRIOR med lite gitarrdueller med sologitarristen David Johannesson.

Heavy Metal vrålar Ralf ut och fortsätter kvällen och ser verkligen ut att tycka det är fan så kul att spela tunga riff och fåna sig däremellan. Kan tänka mig att hans pojkdröm verkligen har besannats. Bandet kan ju dessutom leva hyfsat på sin musik. Det är bara till att gratulera till att hårt arbete lönar sig.

Ja, konserten rullar vidare med ett flertal av hitsen och har man sett Mustasch ett antal gånger vet man att inga större överraskningar bjuds utan det är bredbenta riff som gäller. En ny låt blev det som avslutning, ANGELS SHARE från nya plattan THE NEW SOUND OF THE TRUE BEST. Plattan innehåller gamla låtar som de spelat in igen eftersom de inte var nöjda med hur det lät från början. Förutom ANGELS SHARE då som är nyskriven.

Inte helt oväntat blev Mustascherna inklappade igen och körde I LIED och BLACK CITY som extranummer.

Sammanfattning……..förutom att Ralfs röst sprack rejält emellanåt var det som vanligt en underhållande show man bjöds på. För att vara hårdrock och KB var det riktigt jäkla bra ljud. Ett tack till ljudteknikern för det! Och i vanlig ordning får publiken dela på hans pungsvett. Fast han bjöd på några glas vin med. Välj själva……..

skriven 2011-03-11

print

Våra samarbetspartners