DEF LEPPARD, Sofiero, Helsingborg den 2 juli 2013

Klicka på bilden, för att se hela bilden

HCSS rivstartade denna kväll i hårdrockens tecken i det annars så lugna och stillsamma Sofiero i Helsingborgs utkant. Med sångaren Joakim Berg drog HCSS upp riktlinjen för hur kvällen skulle bli. De fick åtta låtar på sig att värma upp publiken och det lyckades väl. Bland låtarna så undrar jag om inte Above The Law från senast plattan, årets C’mon Take on Me är en blivande klassiker.

Efter HCSS var det dags för ett annat Göteborgs band att ta över uppvärmningen, Mustasch ledda av melodifestivalfavoriten Ralf Gyllenhammar. Ralf var på ett strålande humör och körde igång med en hel del allsångsövningar och andra publikfirande inviter. Bland de tio låtarna återfanns flera av bandets singlar som debuten I Hunt Alone samt nyare låtar som Speed Metal.

Kraftig försenade på grund av flygplans/flygplatsstrul på Irland var det så dags för kvällens höjdpunkt Def Leppard. De äntrade scenen till The Who’s klassiska Won’t Get Fooled Again och körde igång med för de flesta den lite mindre kända covern av The Sweets Action inna hits från Hysteria och Pyromania tog överhanden. Tyvärr var väl inte ljudet det bästa och Joe Elliotts röst var inte helt 100 heller men vad gjorde väl det när underhållninsvärdet och låt materialet var så pass starkt att skavankerna var försumbara. Publiken fick ju sjunga med med i de stora hitsen från slutet av 80- och början av 90-talet, Det var ju Love Bites, Pour Some Sugar on Me och Rock of Ages för hela slanten. Kvällens mest överraskande låt var ju det andra extranumret, första singeln från debuten On Through the Night, Wasted – då fick ju alla som inte redan visste det veta att Def Leppard var ju riktigt hårda en gång i tiden.

Bilder

Skriven 2013-07-03

print

Våra samarbetspartners