TED RUSSELL KAMP, Get Back To The Land (Dualtone/Hemifrån)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

I vanliga fall är Ted Russell Kamp basist i Waylon Jennings ättelägg Shooters band, men för att travestera Fantomen: det händer att han går ut på och agerar som en vanlig sångare i eget namn. Som på detta tredje soloalbum till exempel. Själv har jag dock aldrig hört mannens alster förr. Jag hade således ingen aning om hur det skulle låta mer än att det troligen skulle ha något med Americana att göra.

Och visst passar han in i den gängse bilden av genren. Get Back To The Land består av en varierad cocktail av stilar inom de breda ramarna. De tretton sångerna täcker in det mesta från Västkustrock á la Eagles, popcountry, sydstatsrock, blåsig countryblues, honkytonk och gråta i ölen ballader.

Med tanke på detta kunde jag inte låta bli att fundera på hur stor Kamp kunnat vara om Glenn Frey sjungit in California Wildflower, Keith Urban tagit hand om Lonelytown, Lynyrd Skynyrd dragit upp reglagen ytterligare på God’s Little Acre och Brad Paisley övertagit titellåten.

Svaret på denna fråga lär dock aldrig komma, Så livet är onekligen orättvist. Om dessa stjärnor upptäckt och sjungit in Kamps låtar hade han förmodligen kunnat tjäna en ordentlig hacka, vilket i sin tur lett till att många undrat vem denne mustaschprydde herre med klädsamt självvågigt(?) hår är och investerat i hans musik. Det hade han nämligen varit värd.

Skriven 2011-02-03

print

Våra samarbetspartners