BOB PRESSNER, Honor Among Thieves (Hemifrån)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Bob Pressner hade en blomstrande karriär som daytrader i World Trade Center då islamistiska tosingar plötsligt bombade dess garage 1993. Detta föranledde en livsavgörande vändning i livet. I samband med detta andades han in bombdamm, blev sjuk och bestämde sig för att satsa helhjärtat på sin hobby musiken.

Idag lever Pressner dubbelliv i Florida och tjänar både pengar på finansmarknaden och arbetar på sin rosade musikkarriär. Så vitt jag förstår är Honor Among Thieves åtminstone mannens fjärde album, och om det finns någon rättvisa borde det vara dags för någon form av genombrott nu. Det här är nämligen en riktigt stark skapelse i regionerna kring klassisk singer/songwriting, americana och countryrock.

Öppningsspåret Afterglow ger till exempel associationer till Jayhawks med Gary Louris vid mikrofonen, Angels In The Wind påminner om en av Marc Cohns pianoballader medan lättflytande Trouble In Paradise mycket väl hade kunnat tas över av klassiska popduon America.

Fast att namedroppa några kända namn ger inte Pressner full rättvisa. Honor Among Thieves är trots allt en tämligen bred historia. Variationen är stor även om låtarna tveklöst rör sig på välbekanta marker. Och det finns som sagt mycket att gilla. Som till exempel det lekfulla pratsjungandet på Bleeding Me Dry och det svängiga rockgroovet i Kickin’ The Stone som fick mig tänka i termerna Lenny Kravitz light placerad i myllan.

Skriven 2011-05-05

print

Våra samarbetspartners