KIMMIE RHODES, Dreams Of Flying (Hemifrån)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Namnet lät onekligen bekant, jag har förmodligen läst recensioner – positiva sådana – mer än en gång av denna rutinerade dams alster. Däremot har jag inte överdrivet mycket koll. Fast efter att ha surfat in på hennes hemsida vet jag att det här är det tolfte albumet i ordningen. Helt otroligt, jag borde nästan skämmas. Dreams Of Flying ger nämligen en antydan om vad som missats tidigare. Inte minst har Kimmie en sådan där röst man gärna vill associera till en ängels dito. Den låter söt och behaglig, men ändå uttrycksfull och vuxet vemodig.

Musikaliskt rör hon sig i americanaregionerna. Det är country, rotig singer/songwriting och luftig organisk pop med vuxentouch både var för sig och på samma gång beroende på vilket spår vi talar om.

Trisha Yearwood, Beth Nielsen Chapman och Emmylou Harris är namn jag sådär spontant tänker på när Dreams Of Flying snurrar i CD-spelaren. Vi talar tidlöst vackert för folk som levt, och upplevt en hjärtesorg eller två. Bedårande, var ordet.

Skriven 2011-04-12

print

Våra samarbetspartners