JANE AUSTEN & SETH GRAHAME-SMITH, Stolthet och fördom och zombier (Månpocket)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

1800-tals romanen STOLTHET OCH FÖRDOM känner nog de flesta till, den har filmatiserats ett antal gånger. Den senaste kom för nåt år sedan. Historien om familjen Bennets döttrar och männen, bland dem den stolte Mr Darcy, som så småningom fick deras hjärtan citeras oftast i olika sammanhang.

Vad hade hänt om omständigheter i Jane Austens berättelse hade varit annorlunda som att hela England drabbats av en zombieplåga. Ingen går säkert längre, hela byar förslavas under den hemska plågan. De enda som klarar sig bra är de som är utbildade i de klassiska asiatiska krigskonsterna och tvekar inte en sekund när det gäller att slakta zombies. Familjen Bennet är en sådan familj.

Boken följer Austens original rakt igenom men omständigheterna och sidospårens riktning är helt nya. STOLTHET OCH FÖRDOM OCH ZOMBIER är väldigt underhållande och annorlunda. En bok som jag kan rekommendera varmt.

skriven 2010-08-30

print

Våra samarbetspartners