MELISSA ETHERIDGE, Fearless Love (Island/Universal)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Melissa Etheridge har aldrig varit ett särskilt stort namn på våra breddgrader. Vilket faktiskt är lite märkligt. Fans av Mellencamp, Springsteen och Bryan Adams borde inte ha några problem att falla för denna duktiga dams tidlösa rock.

Fast i hemlandet är situationen förstås en annan. Där har hon sålt sisådär femton miljoner ”enheter” genom åren, vilket är helt välförtjänt. Sångerskan har överlag hållit en hög medelstandard, och i det avseendet sviker hon inte heller denna gång.

Fearless Love är hennes tionde album, och utgör tillika en ganska typisk komplettering till hennes tidigare verk. Kanske är det till och med så att det här kan betraktas som ett lyft jämfört med tre år gamla föregångaren The Awakening, men i det här fallet får man nog säga att ”all is in the eye of the beholder”.

Helt säkert är emellertid att Fearless Love bjuder på ett tvärsnitt av det Etheridge gör bäst. Här finns såväl den där typiska halvsnabba rockern i form av The Wanting Of You och ett bluesrockförsök betitlat Miss California som Company, en powerballad med rötterna mitt i the heartland och Indiana med sitt arenarocktycke och tillhörande slice of life countrytext. Alltihop framfört med samma känsla och inlevelse naturligtvis. Därmed inte sagt att Fearless Love är det bästa Etheridge fått till någonsin, men det hade garanterat platsat på hennes topp-5.

Skriven 2010-05-05

print

Våra samarbetspartners