ALEXANDRA BURKE, Overcome (Syco/Sony)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Efter att ha vunnit 2008 års version av brittiska X Factor och fått en megahit på hemmaplan i form av en cover på Leonard Cohens välanvända Hallelujah blev det tyst i nästan ett år innan fullängdaren äntligen såg dagens ljus.

Var det värt väntan? Well, låt mig säga så här; Det märks att Overcome inte är något hastverk. Det här är läckert välsmakande tongångar från början till slut som både bär sina hitambitioner med heder och varierar sig efter vilket humör den brede lyssnaren kan tänkas vara på. Listklättraren Bad Boys är till exempel en riktigt dansant poprökare med Flo. Rida på välavpassad rap, You Broke My Heart är gammaldags soul i upptempo-format, Bury Me en snygg Motownflirt, fina Gotta Go en favoritballad X Factor-kollegan Leona Lewis gärna velat ha och så vidare.

Här finns något för alla, och somliga må kalla det här splittrat medan andra sorterar det under varierat. Det är all in the eyes of the beholder, man jag föredrar att att ha en positiv inställning. Inte minst för att Overcome mot alla odds är ett album som andas personlighet. Detta trots att ett helt koppel storheter, inklusive Stargate, Ne-Yo och vår egen RedOne på samma gång varit med och satt sina välbekanta stämplar på det hela. Vilket väl bara bevisar hur bra slutresultatet kan bli när proffsen guidar, snarare än tar över en talang.

Skriven 2010-02-07

print

Våra samarbetspartners