Bamse och Boken om Mini-Hopp

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Avdelningen ungdomssynder: Jag har säkert nämnt det förut, men ett av de svåraste jobb jag haft, var att skriva manus till Bamse. Det visade sig vara stor skillnad på att skriva Åsa-Nisse mot att skriva Bamse – för att inte tala om mina egna projekt. Bamse var – och är – hårt styrd och det gick inte att komma där och komma, oavsett hur proffsig man var. Men för min del var nog problemet att Bamse och hans värld låg alldeles för långt ifrån mig och min personlighet. Visst är jag en snäll och vänlig man, men jag är samtidigt cynisk och en ironiker, vilket antagligen förklarar mitt intresse för skräck.

Därför blev det bara fem (tror jag) färdiga Bamseavsnitt för min del. Majoriteten handlade om Bamses yngsta dotter Brumma och Lille Skutts son Mini-Hopp. Fattas bara. De två figurerna är ju perfekta för en författare som jag: jag menar, hallå, en utvecklingsstörd björn och en anarkistisk kanin? Hur bisarrt är inte det?

Den som vill ta del av mina gamla Bamseserier kan köpa den alldeles nyutkomna BOKEN OM MINI-HOPP (Egmont), som finns bland serietidningarna i välsorterade butiker. 49 spänn för 144 sidor kaninraffel.

I boken finns två avsnitt av mig från väldigt tidigt 90-tal. Först blir det knallhårt toppraffel på hög nivå när Mini-Hopp trillar ner i en brunn i “Mini-Hopp går under jorden”. Här får vi lära oss lite mer om eko. Därefter bjuds det på chockraffel i färg i “Brummas flygfärd” i vilken Brumma hjälper en fågel, som sedan hjälper Brumma när hon råkat hamna högt upp i ett träd.
Som om inte detta vore nog, kan man även läsa två episoder författade av ingen annan än Johan Wanloo! Så vad väntar ni på? Spring genast och köp BOKEN OM MINI-HOPP! Känns det pinsamt att visa upp den för kassörskan, kan ni ju alltid lägga den mellan senaste Hustler och Aktuell Rapport.

skriven 2009-05-08

print

Våra samarbetspartners