KELLY CLARKSON, All I Ever Wanted (RCA/Sony BMG)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

My Life Would Suck Without You är naturligtvis en oemotståndlig powerrockdänga helt i klass med Since You´ve Been Gone. Kelly Clarkson is back where she belongs för formen är tveklöst godare än vad jag vågat hoppas på på denna ”fyra”.

Vi talar dock inte on någon återgång till megasuccén Breakaway, denna läckra orgie i rockiga popbakelser visade i sångerskans ögon upp för lite av henne själv, vilket till skivbolagsbossen Clive Davis stora sorg och irritation ledde till den mer reflekterande småilskna My December.

Med detta i åtanke kan man väl säga att Kelly ställer sig i ett sorts mittläge den här gången. All I Ever Wanted är varken lika finessrik som Breakaway eller lika mycket ”in your face” som My December. Däremot är det här oftast både poprockigt livfullt utan att personligheten för den sakens skull hamnar i skymundan. Sångerskan har bestämda åsikter och det märks.

Låtmässigt är det här betydligt mer direkt och starkare än på föregångaren. Titelspåret är till exempel en klatschigt poppig sak som växer för varje genomlyssning medan Long Shot Is Impossible med sitt klassiska intro är oemotståndlig tjejig powerpop och Already Gone visar upp sångerskans nyanserade balladröst på bästa och mest känslofyllda sätt.

Det finns flera anledningar till att Kelly är den mest framgångsrika American Idol-vinnaren någonsin. En av dem förutom den uppenbara talangen är att hon skapat sig en egen identitet som gett förutsättningar för en karriär som kan leva långt efter talangtävlingen lagts ner för gott.

Skriven 2009-03-27

print

Våra samarbetspartners