Wii – inget för ”gamlingar”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

En gång i tiden blev jag tillfrågad om jag inte skulle börja recensera TV-spel också. Hur skulle jag kunna göra det? Jag hade ju ingen PlayStation! Men en presskontakt sa att om jag hittade ett forum att skriva om spel i, skulle jag få en PlayStation – plus alla nya spel, förstås. Så genast blev jag spelskribent. Inte nog med det, jag översatte större delen av varje nummer av Svenska PlayStation Magasinet. Och jag spelade fruktansvärt mycket TV-spel.

Men så kom PlayStation 2, och ett sådant fick jag inte gratis. Och jag ville inte lägga pengar på maskinen, och än mindre på spelen. Så jag slutade spela spel.

Idag vet jag inte riktigt vad det är för skillnad på de olika maskinerna och det är sällan jag får tillfälle att provspela dem.

Fast jag har testat det där Wii.

Det gick inte alls speciellt bra. Jag fick inte kläm på det. Jag är nog för gammal. Småflickorna i sjuårsåldern jag spelade med var bättre. Och dessutom – vem fan vill väl stå upp och röra på sig när man spelar TV-spel? Man ska ju sitta ner i lugn och ro! Inget fjantande och hurtande, tack. Och Wii – vad är det för namn, egentligen? Låter som ett glädjetjut från religiösa, amerikanska barn. “Wiiiiii! I’m so heppi!”

Fast nu finns det visst nåt zombiespel till Wii som verkar rätt coolt. Och här finns visst en tävling där man kan vinna ett Wii-paket om man svarar snabbt på några frågor.

skriven 2009-03-19

print

Våra samarbetspartners