I’M FROM BARCELONA, KB, Malmö den 23 jan 2009

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Ett under att megabandet I’m From Barcelona, som namnet till trots är från Jönköping, fick plats på KBs scen. Om jag räknade rätt fick jag det till 20 pers (sångaren Emanuel Lundgren, 3 blåsare, 9 körtjejer och killar, 1 trummis, 1 percussion, 2 gitarrister, 1 basist och 2 keyboardister) samt att nästa generation är på gång (2 av körtjejerna är ju gravida…).

Jodå det svängde ganska snabbt om bandet när de körde igång med låtarna ”Rufus”, ”Paperplanes” och ”Andy”.

Under mellansnacket efter ”This Boy” flaggade Emanuel en hel del om en annan Jönköpingsbo Emil Svanängens (Loney, Dear), som var med och spelade in nyss nämnda låt, kommande album.

Man kan inte påstå att KB var fullpackat denna kväll men man hade känslan att scenen var en del av publiken och den upplevelsen blev ju bara större när delar av bandet hoppade ner och började ösa ut massor av ballonger och konfetti till tonerna av bl.a. genombrottshiten ”We’re From Barcelona”.

Sedan följde ”The Painter” som föranleddes av en anekdot från Emanuels Roskilde besök 2004, och ett tjok andra låtar som avslutas med att en kille ur publiken får Emanuels gitarr i näven och får gå upp på scen o jamma.

Extranummerna inleddes med att Emanuel ensam intog scenen och framförde en akustisk version av ”Treehouse” med god hjälp av en allsjungande publik. Mot slutet tågade resten av bandet in och körde ett par låtar till.

Skriven 2009-01-24

print

Våra samarbetspartners