MAMMA MIA, Malmö Arena, Malmö 29 November 2008

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Så var det dags för den internationella ambulerande showuppsättningen av Mamma Mia att göra sin entré i den nybyggda Malmö Arena.

Storyn är ju densamma som i filmen (som ju är baserad på musikalen) dvs på en liten grekisk ö ska ett bröllop stånda med dessa huvudpersoner: en mor, en dotter och tre möjliga pappor samt musiken – ja alla kan vi ABBAs 22 odödliga slagdängor.

Föreställningen börjar med ”Ouvertyr” vilket leder fram till prologen ”I Have A Dream” där Sophie skickar inbjudningarna till de tre möjliga papporna. Scenbygget är väldigt spartanskt men funkar helt klart på denna scen. Sen kör första akten igång med alla dessa klassiska ABBA låtarna som vävts in i berättelsen. Mamman Donna får bl.a. ta hand om ”Money, Money, Money”. Dottern Sophie tar med sina pappor (Harry, Sam och Bill) i en medryckande ”Thank You For The Music”. Den blivande brudgummen, brudtärnorna och Donnas gamla kompisar ges också ett stort utrymme.

Efter en kortare paus är det dags för Akt 2 med själva bröllopet som centralpunkt.

När själva musikalen är slut bjuds det på ett färgsprakande extranummer där även låtar som inte platsade i musikalen kommer med bl.a. Waterloo. Att sen ensemblen var klädd i sparkdräkter får en att tro att Elvis never left the building.

skriven 2008-11-29

print

Våra samarbetspartners