THE VERONICAS, Hook Me Up (Sire/Warner)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Veronicas första album var en megahit hemma i Australien och gick hyfsat här och där på kontinenten. Här i Sverige gick det hela dock spårlöst förbi. Fast nu har tjejerna tuffat till sig med hjälp av meriterat folk som Toby Gad (Fergie, Ricky Martin) och Billy Steinberg (Madonna, Cyndi Lauper) och fått en hit med Untouched, en new wave-doftande electronicadänga med imponerande catchy kvaliteter. Men fullängdaren innehåller mer av samma vara, däribland titelspåret, föga subtila förförelseuppmaningen Take Me On The Floor och covern på kortlivade åttiotalsbandet Scandals hit Goodbye To You.

Finns här inga ballader då? Jodå, Nummer som I Don’t Wanna Wait och I Can’t Stay Away hjälper till att fylla den ungdomliga kärlekskvoten med gott resultat. Och ja, jag medger gärna att jag är svag för tjejpop av alla de slag i parti och minut. The Veronicas står för en uppdaterad variant av genren, men den är likväl traditionell så det förslår. Sedan spelar det ingen roll att tvillingsystrarna Jessica och Lisa Origasso så gärna vill vara rock. För det är de inte hur man än ser på det även om de för all del har en läcker framtoning som bryter de mer väna ramarna.

Skriven 2008-10-29

print

Våra samarbetspartners