MACHINERY, The Passing (Regain Records)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Med deathmetal i botten och egna vinklingar höjer sig denna platta definivt över mängden.

Redan första låten ”Cold” med sitt domedagstema och riktigt bra sång gör att man vill höra mer. En melodisk refräng gör inte saken sämre. Gitarrens outromelodi fastnar direkt i skallen. Varför får man inte höra mer sånt här på radio??

Om man ska jämföra dom är väl kanske Arch Enemy inte helt fel jämförelse. Mikaels Isbergs sång låter ibland som Angela Gossow. Speciellt i spår som ”Reason is the truth” och Delerium” Att kunna sjunga med en sån styrka och ändå ha en hörbar sångmelodi kräver sin man. Eller kvinna som i Arch Enemys fall.

Att skriva om skivans alla nio spår blir ganska tjatigt men jag kan skriver under på att inte ett enda är dåligt!! Hög klass på alla kompositioner är inte varje dag man får höra. Fast jag kan inte låta bli att nämna låtar som ”Decide by pain” eller ”Bloodline”. Har tappat räkningen på hur många gånger jag lyssnat genom plattan men den växer fortfarande.

Överhuvudtaget är skivan ruskigt bra producerad av Jonas Kjellgren. En perfekt ballans mellan instrumenten. Keyboardmattorna hörs hela tiden utan att vara påträngande. Gitarrsolona skär genom precis som dom ska och som tidigare sagt. Sången är riktigt jäkla bra.

Detta är ju bandets andra platta och vi kan ju hoppas att även nästa platta håller samma klass. Men under tiden kan man njuta av denna.

Rekommenderas varmt!

Skriven 2008-09-25

print

Våra samarbetspartners