TONY NAIMA & THE BITTES, Dismember (Regain Records)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Haha! Fattade ingenting förrän jag läst och satt mig in vad detta var. Dismember har jag hört men att man kunde göra snäll akustisk musik av deras brutala musik och få det till att svänga trodde jag inte. Men där ser man. Det här kan man spela för sin gamla mamma utan att skämmas.

Detta är en mysig platta som man kan lyssna på när man äter lite gott och dricker vin en fredagskväll. Om man nu har lite tid över kan man ju mixa samman originallåtarna med dessa och få en kul kontrast.

Att göra så här visar ju att även brutal dödsmetall eller motsvarande innehåller mycket melodi trots att många påstår att bara är en massa gitarrtrashande och vrål. Och att det blev succé när dom spelade live inför Dismembers releasefest visar ju att även dödsmetallare har humor.

Definitivt en kul platta att ha i samlingen.

Skriven 2007-05-06

print

Våra samarbetspartners