PUNISHER 3 – snart på en bio nära dig

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Mer om seriefilmatiseringar. I december har en ny, tredje film om The Punisher premiär; PUNISHER: WAR ZONE. Den första filmen från 1989 med Dolph Lundgren i huvudrollen är ju ett litet actionmästerverk, som fick distributionsproblem när produktionsbolaget New World kånkade. I Sverige totalförbjöds den – men hallå, alla svenska DVD-bolag, är det inte läge att släppa den nu? I USA släpptes den av Anchor Bay.

Den andra Punisherfilmen, med Thomas Jane och John Travolta som kom häromåret var inget vidare. Okej, jag har inte sett den nya, förlängda, “unrated”-versionen som kommit på DVD i USA, men ändå.

Men här har vi så Ray Stevenson som Frank Castle, alias The Punisher. Och HÄR ÄR DEN FÖRSTA TRAILERN!!! Håll i hatten! Tyckte ni att den första trailern till RAMBO var våldsam? Vänta tills ni ser det här! PUNISHER: WAR ZONE verkar vara osannolikt ultravåldsmam! Trailern finns på nätet, så häng kvar en stund efter den slutat, för då kommer det en andra, mindre våldsam teasertrailer.

Regissören heter Lexi Alexander – en tysk kvinna som är före detta kampsportare. Hon har tidigare gjort (GREEN STREET) HOOLIGANS, det där blodiga dramat om fotbollsvåld i England. Jag läste en intervju med henne om The Punisher. Hon tyckte att de två första filmerna var alldeles för ljusa och lättsinniga. Det skulle det bli ändring på…

…Apropå RAMBO: Ni minns kanske att det innan senaste filmen gjordes pratades om att den skulle handla om Rambos dotter, som försvunnit eller hur det nu var? Gissa vad. Nu har den tråden plockats upp igen. Filmmakarna tittade på alla pengar RAMBO IV dragit in, så nu har de visst börjat fila på RAMBO V…

Skriven 2008-07-26

print

Våra samarbetspartners