ALDO NOVA, Aldo Nova (Epic/CBS)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Att jag gillar feta alternativt slickade åttiotalsproduktioner är en illa dold hemlighet som jag inte skäms det minsta över. Fast ibland måste till och med jag erkänna att vissa av dem passerat bäst före datumet för rätt länge sedan.

Rockern Aldo Novas debutalbum från 1982 är ett bra exempel på detta. Inte nog med att ljudbilden många gånger ter sig både tunn och osvängig, bettet i gitarrerna och tyngden i klaviaturmattorna saknas också.

Lite synd får man väl säga. Nova skulle fortfarande kunna vara ett hyfsat substitut i det FM-land som bland annat befolkas av Bryan Adams och Eddie Money.

Låtmässigt är det hela dock inte så pjåkigt. Hiten Fantasy ter sig till exempel alltjämt som en klassisk radiorockdänga medan Ball And Chain kan sorteras in i kategorin skön powerballad och You’re My Love seglar fram på luftiga FM-moln.

Skriven 2007-11-08

print

Våra samarbetspartners