BLOODBOUND, Book of the Dead (Metal Heaven)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Var inte detta bandet som på förra albumet Nosferatu såg ut som ett Norskt blackmetalband med corpsepaint men lät som Iron Maiden med starka allsångsrefränger?? Nåväl, dom avhoppade bandmedlemmarna tog med sig vad som återstod av sminket och efter ett antal medlemsbyten har Bloodbound släppt sitt andra album.

På nya albumet är det Michael Borman från Jaded Heart som sjunger. Musiken har starka drag av både Iron Maiden och Hammerfall. Alltså ganska klassisk hårdrock/powermetal med dubbla gitarrer och allsångsrefränger som aldrig tar slut. Som gjort för att spelas på stora arenor. Kan ju hoppas att dom kommer dit, men det tar nog några album till.

Bland låtarna som höjer sig över mängden är ju naturligtvis Book of the Dead som som i mina öron redan är en klassiker. Kommer att hamna på alla ”Best of heavy metal-cd” om några år. Black Shadows med envist hamrande trummor och dubbla gitarrer har en höjdarrefräng. Tändaren åker fram direkt i Black Heart och jag vill genast dansa tryckare till en metalballad. Flames of Purgatory låter mer Iron Maiden än Maiden själva och basen galopperar på låten genom.

Den här skivan lär väl inte gå till historien som den mest nyskapande men låtmaterialet är jämt och välproducerat. Och för att förvirra det riktigt mycket så var den gamle sångaren Urban Breed tillbaka i bandet när Bloodbound spelade på Sweden Rock i somras……….

Köp hem pilsner, ring polarna, sätt på skivan och ha en trevlig kväll.

Skriven 2007-08-15

print

Våra samarbetspartners