LAST AUTUMN’S DREAM, Saturn Skyline (Escape/Zink Music)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Det här är bandet Europes Ian Haugland, Mic Micaeli och John Levén initialt var med och bildade. Sedan kom återföreningen med Europe, och då var plötsligt inte Last Autumn’s Leaves ett lika intressant projekt längre. Istället får nu bland andra rutinerade Mikael Erlandsson (på sång) och tyska Fair Warnings gitarrist Andy Malecek sällskap av Jamie Berger och Marcel Jacob från Talisman.

Vid det här laget har kvartetten nått kapitel fyra i sin historia, och ingen kan direkt påstå att det inte låter gediget. Jag kan verkligen uppskatta hantverket och låtarna är långt ifrån dåliga. Det är dom sällan i de här sammanhangen. Fast nog låter det hela väl jämntjockt. Andy Malecek ska ha en eloge för sina inspirerade gitarrfigurer, men ljudbilden ter sig i ärlighetens namn mer än lovligt tam, tanig och opersonlig. Ibland låter det nästan schlagerfestival i FM-rockkostym om ni förstår vad jag menar. Sedan ter sig Mikael Erlandsson faktiskt en aning temperamentslös i mina öron. Lite mer utlevelse hade inte skadat.

Skriven 2007-02-21

print

Våra samarbetspartners