PRIDE OF LIONS, THE ROARING OF DREAMS (Frontiers/Zink Music)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

För alla er som inte vet; Pride Of Lions är projektet Survivors multiinstrumentalist Jim Peterik drog i gång för fyra år sedan tillsammans med sin unge sångaradept Toby Hitchcock och ett gäng rutinerade musikerrävar. Till alla AOR-fans glädje, bör kanske tilläggas. För det här bandet är naturligtvis mumma för alla som i likhet med undertecknad njöt av det glada slickade åttiotalet. Eller rent av för de som mot förmodan upptäckt genren på senare tid.

Peteriks gamla band gjorde comeback förra året med Reach, ett album som bör ha gjort de flesta fans nöjda, men Pride Of Lions hugger på denna ”trea” direkt mot FM-nerven på ett sätt som är knivskarpt. Peterik har själv sagt att han var redo att återvända till det hookfyllda kommersiella sound som Survivor hade på klassiska Vital Signs, och The Roaring Of Dreams sviker inte i det avseendet även om det alltid är svårt att återskapa gammal magi.

Midtemposmekaren Love’s Eternal Flame, Language Of The Heart, klockrena Let Me Let You Go med sina klinkade klaviaturer och det sju minuter långa och klassiskt färgade balladeposet Turnaround är bara några av alla de spår som står ut.

Allt är naturligtvis på typiskt FM-maner hur läckert och välproducerat som helst. Daterat och pösigt, gnäller förstås alla trendängsliga belackare. Well, det är möjligt. Men den här genren var utskälld redan då det begav sig så varför skulle Peterik och Hitchcock bry sig. Det räcker att fans av AOR förstår att Pride Of Lions är ett säkert kort och på många sätt ett skolexempel på hur den ska låta.

Skriven 2007-02-06

print

Våra samarbetspartners