FALL OUT BOY, Infinity On High (Island/Universal)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Alla inskränkta som ser varje form av utveckling som sell out lär tycka ännu mer illa om Infinity On High än om genombrottsplattan From Under The Cork Tree. Vi andra kan konstatera att Fall Out Boy gått vidare och därför troligen är ett av de så kallade emo-band som står kvar när hysterin är över. Struttiga förstasingeln This Ain’t A Scene, It’s An Armsrace är ett av de mera framträdande argumenten för detta, liksom nakna pianoballaden Golden och Thanks For The Memories, som uppvisar en sällan skådad poprockig sida av bandet.

Förnyelsen är ett faktum, således även om vi knappast talar helomvändning. Men samtidigt lär ingen protestera om någon påstår att kvartetten både blivit popigare och mer sofistikerade. Om det någonsin fanns en charmig brådmogenhet hos dem tidigare får man nog säga att den är borta vid det här laget, men det kompenserar de med en oväntat stor dos lekfullhet och påtaglig inspiration.

Skriven 2007-02-06

print

Våra samarbetspartners