NERF HERDER, American Cheese (Honest Don’s – import)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Nerf Herder är mest kända för en låt som hyllar Van Halen. Man kan nog misstänka att detta görs med skämtsamma undertoner. Bandets specialitet är nämligen inte överdrivet allvarliga texter i punkpoppig collegekostym. Om jag berättar att både Weezer och Bloodhound Gang tackas i häftet inser säkert de flesta ungefär var vi hamnar.

American Cheese, från 2002, innehåller höjdpunkter som självbiografiska(?) Welcome To My World, Jacket – om en utlånad jacka som blivit utsatt för både det ena och det andra och en kärleksförklaring till George W:s ”heta” dotter i Jenna Bush Army. Alltihopa framförs givetvis med gott humör i form av idel up beat gitarrer och catchy refränger från början till slut. Lyriken är fyndigt juvenil utan att för ett ögonblick (nåja) någonsin närma sig det ovannämnda blodhundsgänget. American Cheese är kul utan att vara direkt jättetramsig, således.

Skriven 2007-02-02

print

Våra samarbetspartners