ART GARFUNKEL, Some Enchanted Evening (Atco/Warner)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Så har då även Art Garfunkel hoppat på croonertåget. Det börjar mycket av den varan nu, men behovet verkar vara i det närmaste omättligt för tillfället och Art är inte sämre än någon annan. Snarare tvärtom. För även om Some Enchanted Evening inte direkt går att beteckna som en sensation får man nog säga att han gör ett mer äkta och spontant avtryck än till exempel Rod Stewart gör i sin numera rätt uttjatade standardsföljetong. Han är knappast egensinnig, men helheten är varken överlastad eller uppenbar in absurdum.

Soundet är luftigt tillbakalutat medan sångerna inte tillhör de allra mest uttjatade i The American Songbook. Men visst, alla som har minsta koll på genren känner förstås igen det mesta och gäspar. Fast oavsett vilket finns här en behagligt värmande ton över hela anrättningen. Också var det det här med rösten. Arts pipa ter sig precis lika balsamerande för själen som vanligt, vilket alltid är en bra början.

Skriven 2007-01-21

print

Våra samarbetspartners