CREYE, Straight to the Top (WISS Music Productions)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Huruvida Creye kommer att gå raka spåret mot toppen återstår väl att se, men det är onekligen lätt att bli lokalpatriotiskt. Detta delvis Malmöbördiga band låter nämligen hur gediget proffsigt som helst. Nu hör det förstås till saken att folk från rosade Art Nation och Freak Kitchen, – båda från Göteborg för övrigt – bidrar till att göra laguppställningen fullständig.

Fast oavsett vilket, den trio låtar som kvintetten presenterar här övertygar verkligen över förväntan. Titelspåret sätter tonen, vi talar redigt vital AOR-stänkare där de feta klaviaturmattorna aldrig är i närheten av att stå tillbaka för gitarrerna. Tänk H.E.A.T, modell light, så kommer man sanningen rätt nära. Andraspåret Never too Late å sin sida skulle utan alltför mycket justeringar kunnat lämnas över till Work of Art om lite westocastkrydda adderades.

Sist ut är en cover på Robert Teppers för sammanhanget klassiska No Easy Way Out, hämtad från det lika klassiska soundtracket till Rocky IV. Creye gör låten rättvisa, men deras version är kanske inte lika personlig som originalet. Fast med detta sagt, Creye levererar AOR-godset med emfas här. Vad månde bliva när de väl släpper en fullängare.

skriven 2017-03-20

print

Våra samarbetspartners