DAUGHTRY (RCA/Sony-BMG – import)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Låt er inte luras av det faktum att Chris Daughtry var en av toppkandidaterna i senaste American Idol. För det här har inget som helst att göra med den vanliga softpopen som man vanligtvis lite felaktigt associerar serien med att göra. Det här är rock rakt igenom i stil med nu metaldoftande förtecken utan den värsta ångesten. Tänk Nickelback light, så får ni en uppfattning om hur det låter. Lyssna bara på Crashed, Breakdown och inte minst There And Back Again så förstår ni vad jag menar. Mannen till och med låter som en röststark lillebror till Chad Kroeger, och det är verkligen inte det sämsta.

Dessutom får jag nog säga att Daughtrys debut överlag bjuder på starkare låtar än vad Nickelback brukar få till. Här finns sju, åtta potentiella hitsinglar för hela den radiorockstörstande familjen. Vilket kanske inte är så konstigt. Alltihopa ramas nämligen in av en lyhörd och aningen mjukare produktion än vad demonrattaren Howard Benson (Papa Roach, Adema med flera) brukar sätta.

Skriven 2006-11-28

print

Våra samarbetspartners