SARA EVANS, Three Chords And The Truth (RCA/BMG – import)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Det var alltså så här det började 1997. Idag är Sara Evans ett poppigt orienterat bombnedslag i Nashvillemyllan som förmodligen tappat all cred hos stilpolisen. Men på denna debut tog hon Dwight Yoakams rattare Pete Anderson till hjälp, och då låter det därefter.

Det räcker med att lyssna på några takter i gråtmlda öppningen True Lies för att känna sig hemma. Sedan följer såväl patenterad honky tonk som Shame About That och hurtfriska I’ve Got A Tiger By The Tail som sorgsna ballader, typ I Don’t Wanna See The Light och Even Now, som faktiskt doftar en aning L.A.-countryrock.

Vi talar alltså om uppdaterad traditionalism som både respekterar det gamla och kryddar med en smula modern ”edge”. Allt gjort enligt Andersons välbekanta Yoakamrecept förstås, och visst bådade det färdiga resultatet utan tvekan gott inför framtiden. Dessutom sjunger Evans redan här som en (country)gudinna, men om jag nu får lov att svära i kyrkan föredrar jag trots allt hennes mer poporienterade övningar som kommit på senare år.

Skriven 2007-08-24

print

Våra samarbetspartners