KEITH URBAN, Love, Pain & The Whole Crazy Thing (Capitol/EMI)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Den här mannen går bara från klarhet till klarhet. Här hemma är han tyvärr nästan enbart känd som Nicole Kidmans nye make, men i USA har australiern så smått blivit superstar. På detta femte album fortsätter han i den countryrockiga fåra som blivit hans signum, och det låter fantastiskt bra. Rösten är mer inlevelserik än någonsin och låtskrivandet övertygar från början till slut.

Produktionsmässigt har demonrattaren Dann Huff fått förtroendet för tredje gången, och det råder knappast om att samarbetet fortsätter göra Urban gott. Med hans hjälp har sångaren tillåtits hitta en stil som definitivt är personlig, men som amerikansk countryradio ändå till nöds kan acceptera. Vi talar emellertid knappast om en ny Steve Earle här. Det är Urban trots sin skäggstubb för musikaliskt renrakad för. Men nu ska ni få höra en illa dold hemlighet av det musikpolitiskt inkorrekta slaget; Det bryr jag mig inte ett dugg om.

Skriven 2006-11-14

print

Våra samarbetspartners