EVAN, Under Your Spell (Warner)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Evan växte upp med pomprock som Queen och Meat Loaf, fortsatte med synthlegender typ Depeche Mode och Alphaville och blickade sedan bakåt till de i alla avseenden svulstiga grekerna Demis Roussos och Vangelis. Det är därför sångaren utan skam i kroppen bjuder oss på tolv egenhändigt hopsnickrade popbakelser så fettrika att Socialstyrelsen förmodligen gripit in om de hade kunnat.

Lyssna bara på kaloribomben The Moment I Miss You avslutande Amor Vincit Omnia med tillhörande kör och ett övermått av stråkar och dramatik med smörigt popiga Jim Steinman-ambitioner. En platta att hata för kollegorna, således. Själv tycker jag försöket i sig är rätt uppfriskande och skönt musikpolitiskt inkorrekt även om produktionen kanske ter sig en aning lågbudget. Tolv låtar på raken blir dock för mycket av det smöriga goda. Lite mer rocktyngd hade inte skadat. Också hade jag nog trots allt föredragit om sångaren satsat ännu mer på balladerna nästa gång. De snabba diskodoftande låtarna, typ Melodifestivalfloppen Under Your Spell gör honom faktiskt inte full rättvisa.

Skriven 2006-11-07

print

Våra samarbetspartners