Med Fridolin och Sundström i Kalla Fakta är trovärdigheten historia

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Att krönikören Lena Sundström, en desillusionerad vänstersosse deklarerat att hon mer eller mindre ser Göran Persson som en svikande sosse på högerkanten fick jobb på TV 4:s Kalla Fakta var illa nog. Men när nu också den osnutne och ständigt lika vänsterögde miljöpartisten Gustav Fridolin också går samma väg kan man inte säga annat än säga ”There goes the neighborhood” för det här grävande nyhetsmagasinet. Åtminstone är det tack och hej till trovärdigheten för evigt i mina ögon. Att Fridolin tvingats lämna Miljöpartiet för att kunna ta sitt nya jobb gör mig inte ett dugg lugnare. Den här mannen har gjort en konst i att generalisera och döma folk som inte passat in i hans egen smala och faktiskt rätt fördomsfulla sneda världsbild.

Nu väntar vi bara på att den där allerstädes närvarande åsiktsmaskinen Göran Greider och Etc:s självutnämnda orakel Johan Ehrenberg också ska anställas på Kalla Fakta, så är bristen på objektivitet inte bara garanterad utan också fullständigt total. Skandal? Absolut, men med tanke på att sextionio procent av journalistkåren hyser illa dolda vänstersympatier borde man väl inte direkt vara förvånad.

skriven 2006-09-28

print

Våra samarbetspartners