NEIL DIAMOND: GREATEST HITS LIVE

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Musikvideo, USA 1988
(SMV Enterprises/Sony)

Ljud: Dolby Digital

I Europa har Neil Diamond aldrig varit lika stor som på den amerikanska hemmaplanen. Men att denne produktive artist är en av de klassiska låtskrivarna råder det ingen tvekan om. I sisådär trettiofem år har han spottat ur sig hits, något som även andra artister noterat. Vem minns t.ex. inte UB 40:s version av Red Red Wine och Urge Overkills tolkning av Girl, You’ll Be A Woman Soon.

Själv har jag varit en fan ända sedan de sena tonåren, och därför är det extra kul att se mannen live på TV-skärmen. Under denna konsertupptagning från 1988 avverkar sångaren odödliga sånger som Sweet Caroline, Hello Again, I’m Alive och You Don’t Bring Me Flowers (utan Barbra Streisand).

Denna spelning från den intima Aquarius Theatre i Los Angeles tillhör dock inte inte de stora ögonblicken med Diamond. Själv hade jag önskat en DVD med den lysande arenakonserten Hot August Night II från 1987 istället eller någon annan senare konsert i samma format. Diamond personifierar både glamour och svulstig romantik, och bör följaktligen ses i en större och lyxigare inramning. Här framgår det inte alls att han faktiskt alltjämt är en av de mest pålitliga publikdragarna hemma i USA. Men visst, som en kort introduktion till sångarens jätteproduktion kan Greatest Hits Live måhända ändå vara en lämplig aptitretare. Frågan är bara var extramaterialet tagit vägen. En enda video till låten This Time är faktiskt en aning i snålaste laget.

Skriven 2002-08-19

print

Våra samarbetspartners