BUSH: 1994/1999

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Musikvideo, USA 2002
(SPV/Steamhammer)

Ljud: Stereo

Bush har alltid fått mycket stryk av kritikerna, och det är inte svårt att förstå varför. Engelsmännen kom fram i kölvattnet efter grungerörelsen, blev megastora och kom fram med ett sound som hade mer än en likhet med Nirvana. Personligen tycker jag dock det är lite kul att de överskattade grungebanden överlevdes av en uppstickare med arenaambitioner från andra sidan Atlanten. För faktum är att den karismatiske sångaren Gavin Rossdale och hans mannar sina oftast rätt mörka texter till trots har en mer utåtriktad och publikfriande framtoning än sina amerikanska deppkollegor.

Detta framgår inte minst i denna DVD:s livespelning från Woodstock 1999 i vilken kvartetten framför nio av sina mest kända låtar, däribland Greedy Fly, Glycerine och Swallowed. Visst, grungeelementen finns där, men jag håller nog med om vad Rossdale och basisten Nigel Pulsford själva hävdat när jag intervjuat dem, nämligen att Bush mer än något annat bara är renodlad rock’n’roll. Sedan är det faktiskt värt att notera är att de faktiskt rockar betydligt bättre än vad deras dåliga rykte säger.

Utöver konserten bjuds vi framförallt på nio videos från karriären av sedvanligt mörkt slag. Men här finns även en making of om videon till The Chemicals Between Us, utdrag ur den intressanta banddokumentären Alleys And Motorways samt en intervju.

Skriven 2002-08-19

print

Våra samarbetspartners