GÜNTHER, Plan B, Malmö den 4 maj 2024 – The Pleasure Man firade 20-årsjubiléum

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Även om Günther inte har gjort så där väldans mycket nytt har han hållit sig flytande och eftersom det dessutom är 20års-jubileum sen debuten blev det en clubturné som i lördags kunde både beskådas och belyssnas på Plan B i Malmö.

Fast kvällens huvudperson var sen på scen. Konserten skulle börja 21.00 men klockan hann slå 22 innan han stod på scen tillsammans med sina Sunshine Girls. Fram till dess var det techno/discodunk på högsta volym för att få i gång publiken.

Vill säga att DJ:n lyckades till fullo då det rådde rena Ibizadiscofullvolym-stämning. Svetten rann och publiken sjöng och i mån av plats dansade. Ett fysiskt förband hade aldrig kunnat få upp så här mycket tryck så det var inte helt fel tänkt.

Genomtänkt koncept

Med putande mun, fula solglasögon och massor med självironi fick vi höra alla hitsen på ett bräde. Eurodisco är ju oftast uppbyggd på att någon pratsjunger och däremellan kommer tjejerna och sjunger refrängerna. Ett enkelt och effektivt koncept. Fråga bara E-Type som fortfarande kan välta ställen när han drar i gång.

Hitsen på ett bräde

Hitsen är ju lagom många för att kunna köra en 50-minuterskonsert med lite mellansnack där han gärna berättar hur han i Samantha Fox låt Touch Me lyckades övertala henne att vara med. Den största hiten är ju självklart Ding Dong Song, och den tycker både han och publiken är så bra att den fick spelas två gånger. I början av konserten samt som sista extranummer.

Lite nytt med tyngre groove

Där emellan blir det svettiga hits som Teeny Weeny String Bikini och No Pantalones. Allt framfört i smålustigt sexiga versioner. Günther har ju med glimten i ögat skapat sitt tyska alter ego.

Med porrfilmsmustach (hur kan jag veta det?) och lagom oljig frissa glider han gärna fram till publiken och sträcker ut mikrofonen till den dansande skaran framför scen. “I’m so shameless, I wanna be famous” sjöng han I hiten Famous från 2010. Tungt discogroove och man dansade med i mån av plats. Real Sassy, rykande färsk från i höstas hade ett tyngre och modernare sound. Kul med lite utveckling. Günther 2.0 kallar han det själv.

Och eftersom han är så famous sexy fucking hot är Sex Myself en passande titel. På temat HOT är även I’m not Justin Bieber Bi**h textmässigt i samma anda.

Lite sammanfattning kanske?

Günther kallar ju sig pleasureman och det var ingen falsk varudeklaration då han var klart underhållande. All fokus på honom och de två körtjejerna. Fast sen var det ju inte mycket mer att kolla på, så lite rök och videos som rullade i bakgrunden hade varit ett plus.

Det skulle ju vara en hot-hot show och efter konserten var golvet helt blött. Sen om det var svett eller öl undersökte jag inte. Kul att många i publiken hade anammat stilen och klätt upp sig med lösmustasch och solglasögon.

Hade kunnat bli intressant dokumentär

Jag lyfter åter på hatten för Plan B som denna kväll kunde erbjuda förutom Günther på stora scenen tre band som spelade synth/darkwave/goth. Den här blandningen av unga svartklädda gothare och Güntheroutfitklädda medelåldrare hade kunnat bli en intressant filmdokumentär. Och var man danssugen var det nattklubb till 04.00…

Jag sätter dessutom min tidigare nämnda hatt på att den som skrivit Finlands mellobidrag i år No Rules har mer än en gång lyssnat på Günther.

print

Våra samarbetspartners