BOY KILLS WORLD – actionkomedi på blodigt högvarv

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Regi: Moritz Mohr
Skådespelare: Bill Skarsgård, Michelle Dockery, Famke Janssen, Yayan Ruhian, Jessica Rothe
Premiär: 2024-05-03
Betyg: 4

Vad händer om man tar en del Hunger Games, en del Karate Kid och en del Expendables sedan blandar man ihop det med de mest våldsamma Hong Kong produktionerna på 90-talet – resultatet blir då Boy Kills World. Kanske inte helt, men nästan.

Initialt Boy Kills World får vi följa den föräldralöse och dövstumme pojken Boys (så småningom Bill Skarsgård) uppväxt i en skog strax utanför den stora staden. Folket där lever under förtryck av den mäktiga familjen Van Der Koy under ledning av den grymma och hänsynslösa Hilda Van Der Koy (Famke Janssen).

Tas om hand av shaman

Hilda är en rå sälle som både har mördat Boys mamma och hans syster Mina., Därför tas han nu om hand om av en mystisk shaman (Yayan Ruhian) Denne verkar både som hans förmyndare och mentor. Shamanens främsta uppgift är att träna upp Boy så att han kan utkräva hämnd för sin mors och systers död genom att ta Hilda Van Der Koy av daga. I släptåg spöken för övrigt följer med honom hela tiden, död genom att ha ihjäl Hilda Van Der Koy.

Få höra hans tankar

Då Boy är dövstum kommunicerar han inte med sin omvärld, Istället får vi i biosalongen höra hans tankar och läppläsande via en voiceover-röst (H. Jon Benjamin) – Dock hör publiken de övriga rösterna också, så det blir väldigt förvirrat lite senare i filmen när Boy träffar motståndsmannen Bennie (Isaiah Mustafa)…

Styr all media

Hursom, Boy växer upp och blir till slut redo att attackera familjen Van Der Koy. Dessvärre ter sig detta som en till synes omöjlig uppgift då familjen styr och ställer det mesta av vad som sker i staden.

Inte minst för att Hildas syster Melinda (Michelle Dockery) styr all media tillsammans med sin man Glen (Sharlto Copley). Alltmedan brodern Gideon (Brett Gelman) basar över de beväpnade styrkorna där han har hjälp av supersoldaten och tillika systerdottern June27 (Jessica Rothe).

Blod sprutar till höger och vänster

Och det är på detta stadium actionkomedin verkligen går upp i högvarv. Det skjuts, knivar och yxor kastas, blodet sprutar till höger och vänster. Kaos är granne med Gud eller nåt. Man bara tittar och kan inte slita sig…

Stanna kvar för bonusscenen

Det händer som sagt vad väldigt mycket under de drygt två timmar som filmen varar. Jag vill egentligen inte säga för mycket då det finns ett risk att det spoila något MEN se till att stanna kvar till eftertexterna rullat klart. Bonusscenen är klockren.

print

Här kan du se Boy Kills World (2024)

Våra samarbetspartners