FLEGMA, Plan B, Malmö den 5 april 2024 – energisk och intensiv hardcore ända in i benmärgen

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Då konserten klockade under 30 minuter får väl recensionen med hållas kort. Efter flera decenniers uppehåll har Flegma återuppstått. Hade ju kunnat vara lustig och säga från de döda men det här kändes väldigt levande och energiskt.

De inledde med Chernobog från nya plattan Dead Angels Abyss. Med sylvassa gitarriff och Kalle Metz kraftfulla stämma var detta klart godkänt. Och varför inte? Även om bandet har legat nere har ju musikerna engagerat sig i andra projekt under decennierna som gått. Bland annat i Tenebre där vår sångare och basisten Richard Lion var med. Så de kanske alternerar vilka band som ska finnas eller inte. Bra om man är rastlös och förnya sig.

Hög medelålder i bandet

The New Black var även från nya plattan och gick i rasande tvåtaktstempo. Men fan, det svängde bra trots att enligt vår frontman bandet hade en medelålder som närmade sig 60. Tja, de har ju harvat sen slutet av 80-talet så några ungdomar är de knappast. Fast ålder är bara en siffra.

Lite andningspaus

Lite lugnare med Death Lights My Way men tyngre gjorde att de mest hängivna fansen kunde headbanga i lagom takt. Church Grim gick i 180 knyck och det kändes som de nästan spelade fortare än ljudet. Eller hamnade de bara i otakt. Men det kvittar ju, känslan är viktigare än att allt sitter helt rätt.

Fullt ös

Nu blev det helt plötsligt sista låten och med den trevliga titeln Skullfuck gav Flegma allt och spurtade in i mål utan att kollapsa. Några extranummer fick vi absolut inte så när det var slut så var slut. – ”Inga jävla extranummer”, förkunnade Kalle Metz.

Sammanfattning kanske?

Det tog slut snabbt och det hade inte gjort något om de hållit på en stund till då de var ganska underhållande både musikaliskt och visuellt. Det var köttigt och bra ljud och sången höll bra. Kul att gamla band kommer tillbaka, inte bara live då utan även med nytt album.

print

Våra samarbetspartners