SPY KIDS: ARMAGEDDON – störtdyker efter tio minuter

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Regi: Robert Rodriguez
Skådespelare: Connor Esterson, Everly Carganilla, Zachary Levi, Gina Rodriguez, Billy Magnusson
Land: USA
År: 2023
Genre: Action, Familj, Komedi
Längd: 97 minuter
Visas på Netflix
Betyg: 1

Häromåret såg jag om Desperado och From Dusk till Dawn, vilka jag mindes som svinbra. När de kom tyckte jag att de var bland det häftigaste som gjorts på 90-talet, och jag gillade det faktum att regissören Robert Rodriguez var lika gammal som jag – det är han för övrigt fortfarande. Hans superlågbudgetdebut El Mariachi var jag inte så förtjust i, men Desperado tyckte jag var fantastisk.

När jag nu såg om dem tyckte jag inte alls att de var speciellt bra. I synnerhet From Dusk till Dawn tyckte jag var vissen och lite påfrestande. När jag tänker efter har nog Rodriguez gjort fler dåliga filmer än bra. Hans förra film, Hypnotic (som jag inte recenserat), var fullkomligt värdelös, direkt osebar. Och nu är han här igen, denna gång med en ny Spy Kids-film, gjord direkt för Netflix.

Gapiga och påfrestande

Jag har sett samtliga Spy Kids-filmer. Den första kom 2001. Det är 22 år sedan. Inga av filmerna har varit bra. Jag vill minnas att jag tyckte att Sylvester Stallone var lite skojig i en av dem, men i övrigt är de gapiga och påfrestande, som amerikanska barnfilmer ju ofta är. Den enda Spy Kids-film jag recenserat här på JPS Media är den fjärde filmen, Spy Kids 4D från 2011.

En helt ny familj

Eftersom ungarna från den första filmen nu är vuxna, får vi helt nya kids i denna film. En helt ny familj, verkar det som. Familjen Tango-Torrez. Zachary Levi och Gina Rodriguez spelar föräldrarna, Terrence och Nora, medan Connor Esterson och Everly Carganilla är barnen Tony och Patty. Terrence och Nora är hemliga agenter, barnen gillar datorspel.

Hemlig agentbas

En slem datorspelstillverkare, Rey “The King” Kingston (Billy Magnussen), tänker släppa ut ett datorvirus för att ta kontroll över all teknik i hela världen. Av diverse skäl är Tony och Patty de enda som kan stoppa The King. De hittar sina föräldrars hemliga agentbas och blir agenter de med.

Utspelar sig i ett datorspel

De första tio minuterna eller så av Spy Kids: Armageddon är väl lite lustiga, men därefter störtdyker filmen. I stort sett hela filmen utspelar sig i ett datorspel. Allt är green screens. Det påminner en del om den lika värdelösa Ant-Man and The Wasp: Quantumania (som jag inte recenserat).

Begriper målgruppen någonting

Det här är bara tråkigt och jobbigt att titta på. Jag undrar om filmens målgrupp – det vill säga åttaåringar – begriper någonting alls av filmens handling. Jag menar, jag är betydligt äldre än åtta, och jag begrep inte allt. Men det berodde även på att jag emellanåt satt och tänkte på annat i ren leda.

print

Våra samarbetspartners