JODDLA MED SIV, KB, Malmö den 9 september 2023 – Uttahunnra pågar o töser i Bastun

Klicka på bilden, för att se hela bilden

När Joddla med Siv dök upp i början av 90-talet var det ett band som man trodde skulle försvinna ganska snabbt och bara vara en lokal dagslända. Deras lite provocerande och tramsiga texter, som dessutom framfördes på Hässleholmsdialekt, var ju inte direkt radiovänlig musik. Dock har gruppen hunnit med fyra fullängdare samt en liveplatta (dock släpptes de två första endast på kassett).

Fast är det väl inte skivförsäljningen som varit gruppens starkaste soda utan det är livespelningar som har samlat massorna. Visserligen har väl deras plattor funkat på både en och två förfester runt om i Skåneland, men det är i folkparkerna och danshaken som de har haft de största framgångarna. Inte minst har de gjort succé på festivaler från norr till söder och varit ett återkommande dragplåster på Sommarrocken i Svedala.

Positivt kaos på Sweden Rock

I somras kom väl det största beviset på Joddla med Sivs storhet när de lyckades skapa totalt kaos (i positiv bemärkelse) när de öppnade en av dagarna på Sweden Rock och alla skulle dit.

Dessvärre var inte arrangören beredd på detta utan man hade lagt spelningen på den mindre Sweden Stage och följden av kaoset blev att de fick stänga ingången i scenens närhet. Fick själv ett tidigt SMS om vart hän det barkade, så vi avvaktade med att köra dit. men men, så kan det gå.

Det första bandet att sälja slut

Sedan har Joddla med Siv som bekant spelat på KB både en och två gånger tidigare. Dessutom var de faktiskt det första av banden under The Final Countdown att sälja slut, och detta i konkurrens med Wilmer X och Dan Hylander, som senare fick lägga till extra konserter. Vilket även Joddla med Siv fick göra hösten 2022.

Utav publiken att döma så har Joddla med Siv nått kultstatus, och då speciellt hos de yngre. Det var ett bra tag sedan man var på KB med en sån här låg medelålder.

Fullt tryck både på scen och ute bland publiken

Bandet rivstartade kvällens gig med Kaj ä Gaj, och sedan följde alla guldkorn som Janne från Jakan, Hunnaben, Knudor på min snålle, Uma-Ness från Senegal och Talli Balli Toraban. Sångaren Lukky Martin (Martin Jernse) berättade även att de nyligen haft inbrott och blivit bestulna på deras backdrop och två gitarrställ, så om någon ser dem vill de gärna ha dem tillbaka.

Att det var fullt tryck både på scen och ute bland publiken, som båda dansade och sjöng med i varenda strof är väl ganska uppenbart. Och att det var varmt är nog inte heller något som man blev förvånad över – otroligt nog den varmaste kvällen hittills.

Texten borde uppdateras

Känns nästan som om KB haft svårt att kyla ner stället mellan spelningarna. Ärligt talat så har väl aldrig en låt passat så väl in som Tjuge pågar i Bastun , men texten borde nog uppdaterats till Uttahunnra pågar o töser i Bastun…

Spelningen avslutades med Tony tuggar tuggummi och Inte ens en kolvastång.

Bara Dan Hylander kvar

När allt sedan var över var det bara Dan Hylander kvar (jo Miriam Bryant också men man kan ju inte se allt) innan det är tack och hej för Bergsgatan 18.

Klicka på valfri bild för att se bildspelet.
 

print

Våra samarbetspartners