HARDCORE SUPERSTAR, KB, Malmö den 8 september 2023 – sista kvällen med hårdrock

Klicka på bilden, för att se hela bilden

KB:s The Final Countdown fortsätter även denna helg. Igår var det Bob Hund och ikväll är det Hardcore Superstar med gäster och imorgon är det Joddla med Siv som står för underhållningen.

Diversiteten bland banden beskriver väl KB bäst – här har alltid alla genrer känt sig välkomna, allt från såväl rock och metal till pop och soul har tagits emot med öppna armar.

Påminde om Green Day

Denna kväll välkomnades den hårdare rocken i form av tre band som hör hemma i Sweden Rock-sfären. Först ut var Göteborgska Dream Drop som körde sin variant av post hardcore, som i vissa stunder påminner om de amerikanska punkbanden Green Day och Bad Religion, sistnämnda gjorde för övrigt skivbolaget Epitaph känt.en gång i tiden. Lite illavarslande var dock att bastutemperaturen redan infunnit sig trots att lokalen ännu inte var full.

Mellan banden fick en annan trotjänare även chansen att ta farväl av KB-publiken nämligen DJn Subculture Hero som gjorde sin hundrade och därmed sista spelning.

Crazu Lixx tog farväl

Lokalen var än mer packad när Malmös egna sleazerockare Crazy Lixx kom upp på scenen för ett sista farväl till stället där allt mer eller mindre började. Ett kul inslag var det ju när bandet viftade med den amerikanska Crazy Lixx-flaggan under Anthem for America, och stora delar av publiken, som bestod av en riklig blandning av gammal och ung, sjöng med. Ja det gjorde den väl i de flesta låtarna.

Med flaggan i topp

När väl kvällens huvudattraktion äntrade scenen hade publikhavet redan passerat kokpunkten, så vid det laget fortskred allt på ångor. Hardcore Superstar rivstartade med Abrakadabra, och sedan öste de på. Under Wild Boys viftades det med armar och publiken sjöng med. Ett mantra som tål att upprepas var ”Detta är sista hårdrocks kvällen”… och både band och publik såg till att det skedde med flaggan i topp.

Mellansnack guld värt

Känner man inte till Hardcore Superstar så kan man närmast jämföra dem med Mötley Crües lättillgängliga och catchiga melodier. Under Someone Special, av alla låtar, bildades en mosh pit i publikhavet. Mosh piten fortsatte självklart ett par låtar till.

Frontmannen Jocke Berg hyllade förstås KB och dess betydelse för band som Hardcore Superstar både en och två gånger. Han berättade bland annat att om att de fick spela på KB som förband till vem som helst som hade ”made it”. Jockes mellansnack var också guld värt innan Last Call For Alcohol ville han ha lite sprit ”SPIRT” bokstaverade han ”vänta det blev nog lite fel…”.

Höll på att riva stället

Som första extranummer kom så min personliga favorit Above The Law och med tanke på publikens reaktion är det mer än jag som har den högst på listan. Efterföljande We Don’t Celebrate Sundays och You Can’t Kill My Rock ’n Roll höll på att riva stället i förtid.

Så ser vi fram emot lite Joddla med Siv imorgon.

Klicka på valfri bild för att se bildspelet.
 

print

Våra samarbetspartners