RICK ASTLEY, Plænen, Tivoli, Köpenhamn den 11 augusti 2023 – gav publiken vad den ville ha

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Det var fredag, och stämningen var som sig bör präglad av god atmosfär och härligt väder. Som om inte detta vore nog gästspelade Rick Astley för att skruva upp stämningen ytterligare.

De 19.000 i publiken vände omgående näsan mot scenen då han efter en öppning med temat från Stjärnornas krig drog igång en av det tidigaste hitsen, Together Forever.

Tillhörde de egna stapelvarorna

Just Together Forever liksom Whenever You Need Somebody och avslutande superhiten Never Gonna Give You Up tillhörde de självklara stapelvarorna från den egna repertoaren.

Men sångaren visades sig även ha en förkärlek för så vitt skilda covers som AC/DC:s Highway to Hell och The Temptations Ain’t too Proud to Beg.

Kan fortfarande leverera

Allt framfört på bästa solida sätt. Astley gav i stort sett åskådarna vad de kom för att höra, och medan han höll på visade han sig fortfarande vara en gedigen artist som kan leverera. Och det gäller både vad gäller det vokala och scenutspelet, vilket i båda fallen i sin tur präglas av både energi och kraft.

Nära band till Danmark

Astley, som idag faktiskt hunnit bli 57 år gammal är gift med danska Lene Bausager sedan 2003, och de nära banden till Danmark märktes i mellansnacket där han flera gånger nämnde de nära band han har till landet.

Fick global hit 1987

Men nära band eller inte. Sångaren slog igenom redan som 21-åring. Året var 1987 då debutsingeln Never Gonna Give You Up snabbt blev en monumental världshit. Och någonstans blev väl ingen särskilt överraskad när det visade sig att han valt att avluta konserten med låten som gjorde honom till popstar, globalt, modell 80-tal.

Och attraktionskraften finns tydligen alltjämt kvar. Många av numera gråsprängda fansen betedde sig på samma sätt, som då det begav sig på det glada 80-talet, och det måste väl betyda något.

Klicka på valfri bild för att se bildspelet.
 

print

Våra samarbetspartners