INSIDIOUS: THE RED DOOR – femte gången gillt?

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Regi: Patrick Wilson
Skådespelare: Ty Simpkins, Patrick Wilson, Rose Byrne, Sinclair Daniel, Hiam Abbas
Premiär: 2023-07-07
Betyg: 3

Med Insidious och The Conjuring, och alla dess spin-offs, har Blumhouse lyckats skapa sig en egen nisch i skräckfilmsgenren där det paranormala dominerar. Det är spöken, andar och besatta ting för hela slanten. The Conjuring-franchisen har väl generellt gått bättre än Insidious-filmerna som dock bara haft fyra försök fram tills nu. Filmerna har dock en annan sak gemensamt nämligen skådisen Patrick Wilson som nu dessutom satt sig i regissörsstolen.

Filmen är ju egentligen en direkt fortsättning på den första filmen från 2010, fast den utspelar sig nio år senare. Dalton Lambert har vuxit upp och börjat på college men han känner att det är något som inte stämmer med hans minnen från barndomen. Pappa Josh Lamberts liv är inte heller en direkt dans på rosor, hans mor Lorraine har precis gått bort, hans äktenskap har kraschat och han brottas också med minnesluckor.

Att förflytta ditt medvetna jag ur din kropp

Astral projicering är huvudtemat denna gång, vilket ungefär innebär att du kan förflytta ditt medvetna jag ut ur din kropp, och det är ju detta både Dalton och Josh gör när de kommer i kontakt med andra sidan. Dalton som mest hållit sig för sig själv har lyckas få en ny kompis redan första dagen på college den ohämmade tjejen Chris. Chris blir Daltons stöd och livlina när han börjar projicera. Samtidigt har Josh liknande problem och oavsett om de vill eller inte så är banden mellan far och son så starka att de endast kan rädda varandra ur projiceringen.

Blir det en sexa också?

Storyn funkar hyfsat bra och tiden går relativt fort. Gillar man de övriga Blumhouse-filmerna så gillar man nog också denna. Sedan är väl alltid frågan var detta femte gången gillt för Insidious-serien eller blir det en sexa också. Tja vem vet – det beror väl på hur mycket klirr i kassan denna femma ger.

print

Våra samarbetspartners