SPARKS, Store Vega, Köpenhamn den 16 juni 2023 – nyare material dominerade

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Sparks är ett unikum i musikvärlden. Få band har väl bytt musikinriktning så ofta och ändå känts aktuella, men det är väl framöverallt hur de verkligen tror på sitt nya material och omfamnar det som gör dem unika. Om bröderna Mael någonsin kommer att pensionera sig borde det vara nu de är ju trots allt 75+ men likväl väldigt vitala och produktiva.

Innan Sparks äntrade scenen fick Mr.B The Gentleman Rhymer äran att värma upp publiken på ett nästan fullsatt Vega. Dock behövdes väl inte publiken värmas upp, utan många behövde nog snarare kylas ner i den kokheta lokalen.

Förbandet spelade huvudbandets låtar

Mr.B kan liknas vid en modern George Formby där han står ensam på scenen med sin banjo. Han öppnade sitt set med Here Comes Bob – vänta… En Sparks cover… Hmm, väldigt udda att förbandet spelar huvudbandets låtar. Sedan kom dock den egna komposition Hail The Chap, men sedan kom ett långt Sparks-medley som bland annat inkluderade Amateur Hour/Get In The Swing/Mickey Mouse.

Nästa låt Looking Forward to Leaving var en väldigt komisk historia om att vara en extrovert introvert eller var det tvärtom… Leta upp honom på Spotify det är väl värt mödan. Mr.B avslutade med ytterligare en Sparkscover.

Fokus på det nyare materialet

Sparks blandade friskt i sin setlista med både nytt – ja de släppte sitt 26:e album härom veckan – och gammalt.
Fokus låg dock mest på det nyare materialet (de gamla klassikerna stod ju förbandet för). Dock bjöd Sparks på klassikerna Angst In My Pants, The Number One Song In Heaven och This Town Ain’t Big Enough for Both of Us…Samt några andra livefavoriter. Sparks har ju en ganska gedigen låtskatt att vraka och välja ur.

Konsert i rykande bastu

Russell hoppar och dansar på scen i samma tempo som han alltid gjort och Ron är ju minimalistiske Ron fram till sitt solo som han fortfarande kör med bravur. Ron greppade också micken under Shopping Mall of Loves tal-partier. Att sedan konserten framfördes i en rykande bastu inför 1500 svettiga fans bekom inte heller bröderna.

Två andra event samtidigt

Konserten avhölls samtidigt som två andra stora event. Dels var det Copenhell, men sedan spelade även Danmark landskamp mot Nordirland, och ironiskt nog hade jag ett ungt par från just Nordirland sidan om mig, vars pappa var på Copenhell, och att deras hemland spelade fotboll hade de ingen aaaning om. Men när de såg att Sparks var i byn var det självklart att de skulle dit.

Klicka på valfri bild för att se bildspelet.

print

Våra samarbetspartners